Der findes et alternativ til menstruationssmerter

Rigtig mange kvinder kender til menstruationssmerter. Dette kan omfatte ondt i maven, kramper i underlivet og hovedpine. Faktisk er det næsten en fjerde af de danske kvinder, der lider af disse problemer. Derudover er der en del kvinder, der også oplever oppustethed, kvalme, opkastning og diarré. En del må ovenikøbet blive i senge og melde sig syg grundet menstruationssmerter.

Problemerne i forbindelse med menstruation skyldes enten sammentrækninger af livmoderen eller endometriose. Sidstnævnte er en smertefuld og kronisk lidelse, der skyldes, at væv, der ligner livmoderslimhinden, findes uden for livmoderen. Blodet fra endomitriosevævet kan ikke komme væk, når det frigives. Dette kan resultere i betændelse, sammenvoksninger og endda arvæv i bughulen. Dette giver ofte kraftige menstruationssmerter. Sidstnævnte lider omkring 10 procent af alle kvinder af, og her kan smerten være virkelig stor.

De fleste læger anbefaler panodil, lignende smertestillende eller et varmetæppe på underlivet for behandling af menstruationsproblemer. 

Men der er et alternativ. Hos Boel Akupunktur, der har klinikker både i Midtjylland, Odense og København, har de gode erfaringer med at behandle menstruationssmerter ved akupunktur. Klinikkerne er blandt de absolut førende på området i verden og kan afhjælpe både de smerter, der kommer af sammentrækninger af livmoderen og af endomitriose. Bedringen kommer typisk efter meget få behandlinger ellers vil behandlingen typisk stoppe igen.